Ziekmelden

Op welke manier(en) kunnen ouders hun kind ziekmelden?

Een zieke leerling kunt u op de lesdag voor 8.25 uur telefonisch afmelden via 0548-615313.

Hierbij vermeldt u de naam van de leerling, de groep waarin de leerling zit en de reden van het ziekteverlof. Wanneer een leerling langer dan een week aaneengesloten OF vaker dan 5x in het schooljaar ziek is, zal school contact met de ouders opnemen. Ook zijn wij vanaf dat moment verplicht te melden bij de jeugdarts van GGD Twente dat de leerling een week ziek is. De jeugdarts zal dan telefonisch contact opnemen om na te gaan wat de reden van het verzuim is en of de jeugdarts hierin iets kan betekenen.

Dit staat beschreven in de "Regionale kaart schoolaanwezigheid" waarover hieronder meer informatie te lezen is.

Wilt u, wanneer uw kind ziek is, dit voor schooltijd melden?

Om dagelijks op de hoogte te zijn van het aantal kinderen dat op school is, houdt iedere leerkracht een absentielijst bij. Het is noodzakelijk dat de ouders/ verzorgers de afwezigheid hun kind voor 08.25 uur mondeling of telefonisch melden. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal de groepsleerkracht contact zoeken met de ouders/ verzorgers.     

Bezoek dokter/ tandarts; wij gaan er vanuit dat u zoveel mogelijk probeert om voor of na schooltijd afspraken te maken. Wanneer het niet anders kan dan onder schooltijd, wilt u het dan bij de groepsleerkracht van uw kind melden?
Cookie instellingen